Благоевградският хотел "Езерец" ще използва находището на минерална вода за 20 г.

Снимка: bghotelite.com

На редовното заседание на Общинския благоевградски съвет днес бе определено хотел "Езерец" да използва минералната вода в района.

Съветниците подкрепиха предложението за издаване на разрешително за водовземане от находище за минерална вода „Благоевград” – изключителна държавна собственост, чрез съществуващи съоръжения на „Езерец” ЕООД, за обект „Хотел „Езерец”, дебит Q средно денонощно = 1, 09 л/сек. за срок от 20 години.

Изразходваното количество минерална вода ще се заплаща по цени, определени с приетата от Общински съвет – Благоевград, тарифа за заплащане на таксите при предоставено право на водовземане.

Инвестиционното намерение на общината е да захранва и плувния басейн на спортен комплекс „Пирин“. В отговор на запитвания от общински съветници, кметът д-р Камбитов потвърди, че разрешителното е съобразено с общия дебит на находището, от който към момента се ползва по-малко от половината. Той подчерта,че поради старата инфраструктура има много загуби по водопровода, а от друга страна непълноценното усвояване на минералната вода води до много проблеми на живущите в района на находището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK