Черна статистика с много жертви и ранени на пътя през почивните дни

Снимка: Булфото

Четирима загинали и 25 ранени при 21 катастрофи за последното денонощие

Черна статистика, с много жертви и ранени, е отчетена през изминалите почивни дни по пътищата в страната.

43-годишен мъж е загинал тази сутрин при пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал около 07,10 ч. на разклона за пернишкото с. Дивотино. По първоначална информация се ударили лек автомобил „КИА“, шофиран от 43-годишен мъж от Дивотино и бус, управляван от 39-годишен.

В резултат на сблъсъка е загинал водачът на киата. Шофьорът на буса и 19-годишен негов спътник са закарани в болница за преглед. Извършва се оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР – Перник. Движенето се регулира от пътни полицаи. Започнато е досъдебно производство.

Около 23 часа на 27 септември в ОДМВР- София е подаден сигнал, че при извършване на обход, автопатрул на РУ- Елин Пелин е установил на кръстовище в града лежащ на пътното платно мъж в безпомощно състояние. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта му. При извършения оглед на местопроизшествието е установена самоличността на починалия - на 71 години от самоковското село Ковачевци. По случая тече разследване.

В 12.35 часа на 28 септември в РУ- Ботевград, е постъпил сигнал за пътен инцидент на третокласния път за с. Литаково. На място е установен лек автомобил „Опел Корса“, самокатастрофирал в крайпътно дърво. Водачът е настанен за лечение. На място е починала пътничка на предната дясна седалка. Трима от останалите четирима непълнолетни пътници на задната седалка са оставени под наблюдение в столична болница. По случая е образувано досъдебно производство.

Към 15.05 часа на 28 септември в РУ- Самоков се получил сигнал за пътен инцидент с пострадали на пътя Самоков- Костенец в района на курорта Боровец. На място е установено, че са катастрофирали мотоциклет „Хускварна“ и насрещно движещ се лек автомобил „Ауди 80“. Пострадал е мотоциклетистът, настанен за лечение с фрактура на крак. По случая е образувано досъдебно производство.

В 14.20 часа на 28 септември в РУ- Костинброд се получил сигнал за тежък пътен инцидент на ул. „Ломско шосе“. При огледа на местопроизшествието е установено, че са катастрофирали мотоциклет „Хонда“ и движещ се пред него микробус „Фолксваген Транспортер“. Пострадал е мотоциклетистът, настанен за лечение със счупена китка и кръвонасядания и наранявания на скротума. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 20.57 часа на 29 септември в РУ- Елин Пелин постъпил сигнал за пътен инцидент в с. Равно поле. На място е установено, че 60- годишен велосипедист е бил блъснат от лек автомобил „Пежо 208“, вследствие на което е починал. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

24-годишен моторист е загинал при катастрофа в кърджалийското село Черна скала. Инцидентът е станал снощи около 20.30 часа. По първоначални данни водачът на мотоциклет "Хонда" загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента, блъснал се в автобус "Мерцедес" и починал на място.

В Пловдив загинаха две момчета след удар в стълб. При друга катастрофа 20-годишно момиче се заби в дърво на пътя Аксаково-Игнатово. Загина нейна спътничка, на 21 години. 

Четирима души са загинали, а други 25 са ранени при станалите 21 катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK