Показват 80-метрова черга от зелници на „Балканска черга“ в село Шишковци

80-метрова черга от зелници сред атракциите на тазгодишното издание на „Балканска черга 2018“, снимки: Балканска черга

80-метрова черга от зелници ще бъде показана на станалия традиционен международен фестивал „Балканска черга“ в село Шишковци. Той се организира за осма поредна година и ще се проведе на 22. и 23. септември в селото на Майстора.

По традиция и през тази година в проявата ще се включат десетки фолклорни състави от Кюстендил, като заяви за участие са постъпили и от съседните Сърбия и Македония.

Официалното откриване е на 22. септември, когато ще бъде показана изложба от черги и демонстрация на стари занаяти от региона.

През втория ден „Балканска черга“ ще събере над 300 зелника от Кюстендилския край, които ще бъдат включени в кулинарна изложба, озаглавена „Зелникът на Майстора“.

„Естествено, и тази година за всички гости ще има богата фолклорна програма, както и различни изненади. За първи път ще бъде направен турнир по дърпане на въже. Остават и другите прояви, които са станали традиционни за „Балканска черга“, а именно изложба от картини на студенти от НХА, турнир по борба и състезание по най-сръчно рязане на дърва за огрев“, обяви един от организаторите на феста и председател на сдружение „Роден край“, Борислав Крумов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK