БСП подкрепя Румен Томов, Кирил Добрев: Вярваме в правосъдието

Снимка: Infomreja.bg

Няма да позволим политически натиск, каза Добрев

Възмутени сме най-вече като граждани, защото се игнорират гласовете за Томов, 18 639 жители на община Благоевград са гласували на втори тур за настоящия кмет срещу едва 13 000 за Камбитов, който самият регистрира фирма с реализирана печалба по време на втория си мандат.

Това каза председателят на БСП-Благоевград, Любен Милев на официална пресконференция в областния град, на която присъства и зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Стоим твърдо зад Томов, допълни Милев като отговор на възможността в Благоевград да има нови кметски избори тази година, ако ВАС потвърди решението на АС-Благоевград, и върне за преразглеждане казуса в ОИК.

Вярваме в правосъдието и че ВАС ще се произнесе справедливо, каза още Милев и допълни: Няма да говорим за морала на подателя за сигнала, който сам регистрира фирма по време на втория си мандат, с която фирма беше реализирана печалба. Тази фирма беше направена умишлено, а не поради незнание или липса на време.

Кирил Добрев потвърди думите на местния лидер и заяви, че БСП се е запознала с казуса и вярва, че Томов е имал воля да напусне дружествата, което е явно и доказателство, че няма умисъл за извършване на нередности спрямо Закона.

БСП стои зад Томов, вярваме в правосъдието и няма да позволим политически натиск, Томов дава прозрачно управление, Томов е промяната, за която хората гласуваха, каза Добрев.

Убедени сме, че Томов е предприел всички действия. Фирмата, която е обект на съда, не е реализирала дейност и печалба от 10 години, така че Томов е показал откровено воля да закрие фирмите си и няма конфликт между настоящия му пост и дейността му като търговец преди това – за разлика от жалбоподателя. Говорим за реваншизъм от страна на Камбитов, каза зам.-председателят.

Добрев повтори, че първо и най-важно е решението на ВАС.

„Няма такава хипотеза за нас в момента, ние вярваме в съда и в аргументите, които ще изразим към съда“, допълни Добрев и завърши: Ние сме политици и не трябва да рушим авторитета на институциите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Данчо ментето15:18 - 27.01.2020
Киро, на коя институция не искаш да рушиш авторитета, на съдебната ,на тази която за пример на висока корупция , политическа зависимост и проклятие стои твоят съгражданин съдията валентин божинов, такива хора правят системата най шибана и корумпирана нямаща нищо общо със морала, конституцията и клетвата която са дали, дано господ ги удари в в най милото за тях за да разберат как страдаме ние от не справедливите му гнусни присъди пройзнесени от шибаните му уста, не че подкрепяме кучешката хиена камбитов който дължи няколко милиона на горската система и не само, иначе томов е найстина по удачния, подкрепете го до край.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK