Жената, паднала в асансьорна шахта, остава с опасност за живота

Снимка: PRESS.TV

Възрастната жена, която вчера падна в асансьорна шахта в столичния „Студентски град“ остава с опасност за живота, съобщава БНТ.

Още не е ясно защо се е случил инцидентът.
 
Главният секретар на Сдружението на производителите и вносителите на асансьори Илия Златанов коментира, че най-вероятно ще се обвини без вина виновният. По негово мнение всички асансьори над 30 години са опасни за живота и здравето на хората.
 

„Има фрапиращо нарушение при въпросния асансьор, няма стъкло на вратата, а ламарина с перфоратори. А общият облик на сградата е, че е без собственик, шахтата трябва да е осветена, ако няма асансьор, за да се види, няма кабинна врата също“, изтъкна Златанов.

Той обясни, че в цяла Европа е забранено да се ползват асансьори без кабинни врати.

Според него да бъде обвинен техникът би било грешка. „Той не е виновен, трябва да се открие собственикът на сградата, а държавата отново не си е свършила работата„, категоричен беше Илия Златанов.

Припомняме, жена пострада при авария на асансьор в 17-ти блок в „Студентски град“. 61-годишната жена е откарана в спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“.

Пациентката е приета в реанимация в лечебното заведение. От болницата информираха, че жената е контактна и стабилизирана. Тя е със счупени ребра и пневмоторакс и ще остане за активно лечение в реанимацията на болницата.

Блок 17 в Студентския град е стопанисван от Поделение „Социално-битово обслужване“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а пострадалата е служителка на поделението.

Поради предстоящи ремонтни дейности в блок 17 техници от поддържащата асансьорна фирма са извършвали преглед на товарен асансьор, в шахтата на който е паднала служителката на Поделението.

Версията на техника е, че той е предупредил жената за ремонтните дейности и тя е знаела.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK