Часът на Земята: Светът потъна в мрак за час

Снимка: БГНЕС

Организаторите подчертават връзката между унищожаването на природата и нарастващите огнища на болести като COVID-19

Градовете по света изключиха светлините си в Часа на Земята, който тази година подчертава връзката между унищожаването на природата и нарастващите огнища на болести като COVID-19, съобщава „Дойче Веле“.

В Лондон Парламентът, виенското колело Окото, небостъргачът „Шард“ и „Пикадили Цирк“ бяха някои от местата, които се присъединиха към инициативата и угасиха светлините си.

"Фантастично е, че Парламентът отново е част от" Часът на Земята ", заедно с други сгради в страната и по света, за да повиши осведомеността относно изменението на климата", каза Линдзи Хойл, председател на Камарата на общините.

В Париж, трите етажа на Айфеловата кула бяха изгасени последователно, въпреки че малко хора успяха да го видят на живо, поради комендантския час, който е в сила в града.

В Рим известният Колизеум потъна в мрак, докато полицията извършваше контрол на малка група зрители, които не са спазили санитарните ограничения.

В Испания почти петдесет общини, 124 компании, 224 организации и голям брой граждани се присъединиха към инициативата, а емблематичните места на страната за пореден път бяха оставени на тъмно, за да се присъединят към най-голямата кампания за екологично съзнание в света.

В предложението са участвали и други емблематични места в Европа, като Бранденбургската врата в Берлин и Червения площад в Москва.

Часове по-рано, в Хонг Конг, жителите наблюдаваха от панорамни площадки как угасват светлините на небостъргачите, докато в южнокорейската столица Сеул историческата порта Намдемун също се покри с тъмнина.

Угасна и прочутата опера в Сидни.

Годишното събитие призовава за действие по отношение на изменението на климата и околната среда, а тази година организаторите заявиха, че искат да подчертаят връзката между разрушаването на природния свят и нарастващата честота на болести, като COVID-19, които преминават от животните за хората.

Експертите смятат, че човешката дейност, като широко разпространеното обезлесяване, унищожаването на местообитания на животни и изменението на климата, подхранват това увеличение и предупреждават, че може да последват повече пандемии, ако не се предприемат стъпки за спирането на тези процеси. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK