Частично облекчават визовия режим с Канада

Източник: iStock

От 1 май отпада под условие необходимостта за български граждани да кандидатстват за виза при краткосрочно пребиваване в Канада.

Условието е, в последните 10 години желаещите да посетят Северноамериканската страна, да са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза.

Информацията е откриваема на страницата на Министерството на външните работи. От МВнР увериха News.bg, че за подробности трябва да се търси канадската легация - http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-bg.asp.

Българските граждани, които отговарят на тези критерии, трябва предварително да получат одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение за пътуване до Канада.

Препоръчва се пътуващите да си осигурят одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение преди да резервират полета си до Канада. От Министерството на външните работи обръщат специално внимание, че решението засяга единствено граждани, пътуващи до Канада с въздушен транспорт.

Българските граждани, които влизат в Канада през сухопътните или морските граници, ще продължат да се нуждаят от виза, с изключение на тези наши сънародници, които притежават зелена карта за постоянно пребиваване в САЩ.

За подаване на онлайн молба, пътуващите български граждани трябва да използват само официалния уебсайт на правителството на Канада. Необходими са валиден паспорт, кредитна или дебитна карта за заплащане на такса и валиден имейл адрес.

Повечето заявки се одобряват в кратък срок, но процесът на обработване може да отнеме до няколко дни, ако се изисква предоставяне на доказателствени документи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK