Бивши граничари на традиционна среща в Симитли

Снимки: Община Симитли

Традиционна ежегодна среща събра бившите граничари, служили в различни гранични отряди в Симитли.

Над 50 граничари, бивши сержанти и офицери, живеещи в различни краища на България, почетоха 140-годишнината на държавни граници на България, 72-годишнина на Гранични войски и 70-годишния юбилей на 12-и Граничен отряд, дислоциран в село Симитли и през 1954 г. предислоциран в ц. Гара Пирин, както и 20-годишнината на Гранична полиция. Организатор на традиционното тържество e единственият в страната Клуб „Граничар“ – Благоевград.

Кметът на Община Симитли, Апостол Апостолов, бе сред поканените на празненството. Той поздрави всички от клуб „Граничар”. Поздрави празнуващите получиха и от подп. о.з. Иван Петров, дружество на МВР-Благоевград и Симитли с председател о.з подп. Иван Михайлов.

Председателят на областния съвет на СЗОСРЗ, полк. Костадин Ушев, връчи на 24-ма бивши граничари членски карти. О.з. подп. Никола Николов поднесе приветствие към празнуващите.

Във всички изказвания се открояваше една и съща мисъл, че всички се прекланят пред мъжеството и подвига на граничарите, защото най-силното оръжие на човека е любовта към родината и нейните сегашни граници.

Певицата Павлина Теова весели празнуващите, а накрая бяха припомнени и емблематични стихове за границата на Евтим Евтимов и Петър Парижков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK