Песен на кюстендилски екип е сред одобрените за участие в „Детска мелодия на годината“

Снимка: личен архив

Песента „Мечта“ на кюстендилския екип – Лили Александрова – музика, Мирослав Маринов – аранжимент и Светла Радкова - текст е сред одобрените за участие в първия по рода си Национален фестивал „Детска мелодия на годината“.

Песента участва в състезанието, като от всичките 14 песни ще бъдат излъчени трите най-добри. Песента излъчена на първо място ще бъде и детска мелодия на годината.

Организатор на събитието е джазпевицата Надя Ботева.

На прослушването се явиха и талантливите изпълнители от ВГ "Калпазани" - Кюстендил.

„Целта на фестивала е детската песен да се върне при децата, тъй като напоследък наблюдаваме в различни формати малки деца да пеят като големи звезди. Вече мина и прослушването кои деца да изпълняват тези 14 одобрени за участие във фестивала песни. На 20. юли ще бъде ясно кои са одобрените деца-изпълнители“, каза Лили Александрова.

По думите й предстои запис на песента в студио и направата на видеоклип до септември.

„От септември до декември клиповете на 14-е песни ще бъдат излъчвани в определени телевизии. Ще има гласуване от страна на зрителите и на 22. декември в Голямата зала на НДК – София ще се състои „Детска мелодия на годината“, където децата на живо ще изпълнят песните“, уточни Лили Александрова.

Домакин на фестивала догодина ще бъде населеното място, от което са децата, изпълнили песента победител.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK