Информационният център с открита приемна в Община Кюстендил

Снимка: Личен архив

40 са новите проекти на територията на областта

Областен информационен център – Кюстендил проведе открита приемна пред сградата на Община Кюстендил, с която приключи втората си годишна обиколка.

В периода 10 септември – 2 октомври бяха проведени 8 открити приемни на територията на област Кюстендил. По време на събитията се предоставяше информация и информационни материали за актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, съфинансирани от ЕСИФ.

Посетителите бяха информирани за отворените процедури по Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, по която предстои стартирането на две подмерки – 4.2.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ и 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“.

Екипът на Областен информационен център – Кюстендил представи постигнатите резултати и добри практики до момента в област Кюстендил като сподели актуална информация за сключените договори по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Четиринадесет са новите проекти, сключени през месец август и септември с място на изпълнение област Кюстендил от втория краен срок за кандидатстване.

Дванадесет са общо одобрените проекти, които  ще се изпълняват на територията на община Кюстендил, точно толкова е и общия брой на регистрираните проекти и в община Дупница.

Създаване на висококачествено студио за проектиране на жилищни и промишлени сгради, създаването на цялостни интериорни решения с особено внимание насочено към осветеността, създаване на предприятие за производство на дървени кутии (за вино, чай, бижута и др.) с арт елементи, производство на парфюми и тоалетни води, създаване на консултативен социално психологически център за помощ, производство на национални и регионални носии, са сред новите одобрени проекти от втория срок за кандидатстване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK