Центърът на Кюстендил остана без вода въпреки ИСПА

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Тази сутрин без вода останаха ул. „Любен Каравелов” и районът около нея. Причината е спукан водопровод, водещ към сградата на Регионалната библиотека. Повредата е от края на миналата седмица, а от „Кюстендилска вода” започнаха работа по отстраняване на аварията вчера.

Днес водоподаването е спряно – както обясниха ВиК техниците, наложило се е да спрат водата, за да могат да продължат с ремонта. Спукала се е стара водопроводна тръба. Техническият ръководител на аварийния екип смята, че става дума за една от първите тръби от публичната водопроводна мрежа на града – които вероятно не са сменяни от началото на миналия век.

Оказва се, че в Кюстендил има водопроводни тръби-столетнички дори след парадното приключване на проекта по ИСПА и над 40 млн. лв., похарчени за обновяването на ВиК мрежата. Кюстендилци вероятно ще го запомнят освен като инвестиция в бъдещето, също и като трудно реализиран и вдигнал твърде много прах. Както и с постоянните до-ремонтирания след официалното приключване на проекта.

Още снимки от събитието разгледайте в рубриката "КАКВО ВИДЯ?"

 

КОМЕНТАРИ

ИСПА13:01 - 08.06.2011
Е то нали ИСПА-та беше много успешна? И всеки ден - аварии, течове по улиците. "Кюстендилска вода" с какво всъщност се занимава? С надписване на сметки и дране на кожите на хората!
Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...