Мюзикъл по филма „Бурлеска“, поставен от студенти на АУБ, с премиера в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Мюзикъл по филмовия хит „Бурлеска“ ще дебютира утре в Американския университет в България.  На сцената ще излязат 35 студенти от над 10 държави, за да потопят публиката в забавния и пъстър мюзикъл, поставен по филма „Бурлеска“ с участието на Шер и Кристина Агилера.

Шеметни танци, мелодраматичен сюжет и шарени емоции, обещават участниците в мащабния проект. Премиерата е от 19:30 ч. в театралната зала на Студентски център „Америка за България“, последвана от още три представления.

Али Роуз е красиво момиче от дълбоката провинция, което попада в космополитния Лос Анджелис, където съдбата я отвежда в кабаретен клуб, ръководен от бившата танцьорка Тес. Някога клубът е бил толкова оживен, че  клиентите са се редяли на опашка, за да влязат, но сега Тес изпитва сериозни финансови затруднения. Дали новоназначената сервитьорка Али няма да възвърне славата на клуба и дори да изкачи шоуто на по-високо ниво?

Една от главните роли е поверена на възпитаничката на АУБ Теодора Тонева, чийто талант блесна още в първия мюзикъл преди 8 години. Теодора Тонева споделя защо е решила отново да се върне на сцената: „Благодарна съм за възможността да създавам изцяло нов свят за зрителя.

Когато светлината на прожекторите ни озари, ние знаем, че е наш дълг да забавляваме публиката, а по този начин позволяваме на самите себе си да се превърнем в някой друг, различен от ежедневието си. Това е едно наистина вълшебно изживяване!“.

Това е осмият пореден проект на „Бродуей Пърформанс Клуб” към Американския университет в България. През изминалите години  клубът постави изключително  успешно  мюзикълите „Мемфис”, „Брилянтин”, „Мулен руж”, „Лак за коса”, „Уестсайдска история”, All Shook Up и „Чикаго”.  Това е първата аматьорска трупа получила правата за „Чикаго” в Европа, а за „Лак за коса” и „Мемфис” – в света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK