Цветанов от Благоевград: БСП знаят, че не могат да носят отговорност (СНИМКИ+ЗВУК)

Снимка: Infomreja.bg

Управлението не е привилегия, а БСП знаят, че не могат да носят отговорност.

Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който днес пристигна в Благоевград за официалното откриване на обновения център и сградата на общината.

Редом до Цветанов застанаха кметът Атанас Камбитов, областният координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михаилов.

Цветанов Цветанов благодари специално на кмета и най-вече на Борисов – чието лидерство определи като изключително успешно.

Това, което ни дава Европа, и това, към което се стремим на предстоящите избори, е действително да работим за България, за Европа и да бъде чут гласът на България в Европейския парламент и в Европейската комисия.

Има възможност по приетия доклад, изготвен от евродепутата Андрей Новаков, България да получи 18 милиарда лева, което е с 4 милиарда повече от досегашния финансов ресурс, който ползваме за сегашния финансов програмен период.

Цветанов многократно поздрави Камбитов за множеството реализирани европроекти като даде градоначалника за пример как се ръководи.

Убеден съм, че всеки кмет като Камбитов да могат да реализират тези средства за полза на хората, до всички европейски граждани.

Относно предстоящите европейски избори Цветанов каза, че настроенията според някои са негативни, но:

Ние трябва да бъдем с високо вдигнати глави, защото в период, когато ГЕРБ управлява, задължително еврофондовете се пускат и продължават сериозните инфраструктурни проекти.

Можете да направите съпоставка какво се случваше с АМ „Струма“ в периода 2013 - 2014 година – нямаше дори техника, която да седи, а камо ли да работи. А когато 2014 година се върнахме отново на власт, тогава в кратки срокове изпълнихме ангажимента да пуснем магистралата от Сандански до Кулата.

Това показва силното и обединено правителство, което има ГЕРБ, затова нашите опоненти, не можейки да покажат нищо направено от тях, казват, че ГЕРБ не се справя с проектите, които реализира.

Надявам се, че хората оценяват видимите резултати.

Отново бе споменато от страна на Цветанов за успеха на кмета Камбитов, постигнат със санирането на множество жилищни сгради.

Трябва да имаме силно правителство, да преодоляваме популизма и национал популизма.

Управлението не е привилегия, а БСП знаят, че те не могат да носят отговорност. Те провалиха голяма част от проектите с популистките настроения. Това е, което могат да правят нашите опоненти, каза Цветанов.

Относно обновеното площадно пространство, както и самата община Цветанов каза че „придобивката“ е за жителите на Благоевград и за симпатизантите на БСП, които излизат и се опитват да създават негативни настроения.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна огромната заслуга, която имаше българското правителство начело с премиера Борисов за осигуряването на европейска перспектива за страните от Западните Балкани. „Вижте Северна Македония и колко по-близо е до членство в ЕС и НАТО“, подчерта той.

Не бе пропусната и националната тема – днешната среща на премиера с главния мюфтия и патриарх Неофит, породена от настроенията покрай дълговете на мюфтийството.

Няма никакво нарушение на Конституцията с опрощаването на дълговете на вероизповеданията. Това е поредната опорна точка на нашите политически опоненти. Изненадах се как БСП потърсиха политически дивидент от темата с вероизповеданията, но явно просто не могат да избягат от себе си. Те търсят противопоставяне в обществото. Вчера, когато отбелязахме 76 години от уникалния акт по спасяването на българските евреи, всички дадохме много ясен сигнал за силата на толерантността и че противопоставянето на хора по даден признак няма място в обществото. Нека БСП запомнят това. 

За БСП мога да кажа, че ние знаем какво могат да правят в комунистическия режим – в най-черните моменти, когато те са управлявали. Те няма как да избягат от сянката си.

След като бе прерязана лентата събитието продължи с богата програма.

ОЩЕ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ЦЕНТЪРА ВИЖТЕ ТУК 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK