Паркът за мечки над Белица отново отваря врати на 1-ви април

Снимка: Парк за танцуващи мечки

Мечето Теди вече живее спокойно и свободно

Поради продължаващата коронавирусна пандемия, като мярка за сигурност, ПАРК ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ Белица отново ще бъде затворен за посетители в петък, 20-ти ноември 2020 година.

Паркът за танцуващи мечки над Белица затвори врати до 1-ви април 2021 г.

С десет дни по-рано тази година Паркът преустанови работа поради епидемичната обстановка.

Безопасността на нашите посетители, персонал и животни са винаги с най-голяма важност. През това време, ние ще продължим да подсигуряваме всичко, което е необходимо за нашите животни. Надяваме се да отворим отново на 1-ви април 2021 година и да Ви приветстваме отново!, съобщават от Парка.

Междувременно добри новини бяха дадени и за мечето Теди, новият обитател в Парка.

Теди е живял в малка, ръждясала клетка. От малко мече, той е бил държан в ужасни условия в зоопарка в Щип в Северна Македония.

„От както разбрахме за него, ние се борихме за него, с разбито сърце го гледахме ден след ден без никакъв „енричмънт“ („енричмънт“ – обогатяване на средата, най-вече криене на храна, така че мечките да я търсят както в природата), никакво място, за да се скрие, просто самотно мече на бетонов под.“

Неговите гледачи са приятно изненадани как за две седмици Теди се проявява като любопитен и опознава неговото красиво външно заграждение, започвайки да се наслаждава на неговия си живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK