Ценко Чоков ръководел брутална престъпна група

Снимки: МВР

Петима от задържаните в Галиче, сред които кметът Ценко Чоков и синът му Мартин, остават в ареста, останалите са били пуснати, съобщи Нова тв.

Спецпрокуратурата днес даде брифинг, на който беше съобщено, че Ценко Чоков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. 

„Става дума за високо конспиративна престъпна група, изключително брутална група”,  заяви главният секретар на МВР Георги Костов. Той поясни още, че работата на органите на реда е затруднена, защото „се работи в условия на страх, на недоверие за това какво ще се случи с досъдебното производство“. 

На Чоков са повдигнати обвинения за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда, както и за лихварска дейност. Същите обвинения има и към Мартин Чоков. На него обаче са повдигнати още две - за хулигански действия и изнудване.

В къщата им са открити пари и вещества, които реагират на наркотици, съобщиха още разследващите. Вчера Ценко Чоков и още 11 души, сред които и синът му бяха арестувани по обвинение в организиране на престъпна група. Бяха извършени общо 47 претърсвания и изземвания и обиски на лица.

Всичко това отново изкара хората на площада, а рано тази сутрин адреналина в центъра на Галиче се покачи, когато се стигна до викове и лични нападки между местните жители и съпругата на Чоков – Цветелина: „Държавата си реагира на място, а човекът си е точно там, където трябва да бъде“, заяви жител на Галиче. Едно от обвиненията срещу Чоков е именно за побой над въпросния мъж.

Изказванията му обаче ядосаха съпругата на Ценко Чоков, която също днес излезе на площада: „Къде са майките, дай ми майките, къде са тези майки, които са били пребити от синовете ми...дай ми доказателства. Говорите празни приказки. Кой си ти, че да кажеш? Ти не си Господ!“, избухна Цветелина Нелова. 

В отговор, мъжът заяви, че „Тази жена доста не е в час. Има доказателства, има свидетели. Тя не знае за какво става въпрос. Дошла тука да лае...“

Стигна се до лични нападки и обвинения в подкупване на съда: "Мъжът ти е боклук! Ако излезе, аз лично ще го убия, казвам го пред камерите!", изтърва си нервите друг жител на Галиче. Съпругата на Ценко Чоков пък коментира друго – че имат доказани доходи и обвиненията срещу съпруга й са измислени.

 

КОМЕНТАРИ

питане15:37 - 27.05.2016
Защо медиите никъде не споменават че този боклук Чоков е кмет на ДПС , представям си око беше избран от ГЕРБ каква кавалкада щеше да се разрази в медиите продажни
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK