Цените на имотите в Кюстендилско скочиха с 20-25 %, Жиленци - новият хит на пазара

Румен Радев, снимка: Infomreja.bg

Цените на недвижимите имоти в Кюстендилско нараснаха с около 20-25 %. Търсенето е на нивата, които се предлагаха преди Нова година, с 20-25 % по-високо", каза за ИНФОМРЕЖА Румен Радев - управител на агенция за недвижими имоти в Кюстендил.

Това, което най-много се търси на пазара, са двустайните панелни апартаменти, както и апартаменти ново строителство в центъра на града, каквито обаче вече липсват.

Двустайните панелни апартаменти от порядъка на 62 кв. м без никакви подобрения вървят на цени от 26 000 лева, новото строителство в момента се предлага на цена от около 650 евро на кв. м.

"До миналата година имаше интерес за закупуване на жилища от чужденци. Тази година не сме имали запитвания все още. През 2016 г. имахме доста клиенти от Израел, които купиха жилища в Кюстендил, сред които бежанци от Русия и Украйна, заселили се в Израел и сега очакват пенсиониране. Предпочетоха нови апартаменти в центъра на града, обясни Румен Радев.

Той допълни, че в момента се търсят къщи в кюстендилското село Жиленци, което е новият хит на пазара, поради факта, че населеното място е близо до града, въздухът е чист, а гледката - красива.

"Говорим за хубави, здрави къщи. Има търсене, има и предлагане, но цените не са за Кюстендил. Прекалено многото вложени средства правят имота трудно продаваем. Към момента има повече търсене на пазара на недвижими имоти, предлагането е много малко", каза още Румен Радев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK