Цената на агнешкото в Кюстендил достигна 14 лв. за кг, в Босилеград – 9 лв.

снимки: infomreja.bg

10 дни преди Великден цената на агнешкото в Кюстендил достигна 14 – 14.50 лв. за кг.

И през тази година много кюстендилци ще се откажат от традиционното за трапезата месо. Част от хората са решени да пътуват до съседна Сърбия или по-точно в Босилеград, където агнешкото се предлага срещу сумата от 8 лв. кг.

„Донякъде е по-добре да пътувам до Босилеград. Покрай агнешкото ще си купя и яйца. Там са по 20 ст., а в Кюстендил - 23 ст. Когато човек не прекалява, няма проблем на митницата“, коментира 53-годишна кюстендилка.

По традиция и тази година кюстендилци започнаха отрано да подготвят Великденския празник. Повечето вече се запасяват с яйца от големите търговски вериги на промоция.

През тази година обаче не се забелязва покачване на цената сред основните продукти за празника. Козунаците, например, отново се предлагат в търговската мрежа по 2 лв. за 400 грама.

Тези, които са с пълнеж, стартират при цени от 2.40 лв. за брой. Масова практика е преди празника македонци да посещават областния град, за да се снабдят с козунаци.

„Доколкото знам, в съседна Македония не правят козунаци. Хората обаче са свикнали с тях и идват да си напазаруват преди празника“, коментира 36-годишен кюстендилец, често пътуващ до Македония.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ddd01:07 - 01.04.2015
a ot fermerite se izkopuva na 4.50 do 5.00lv max!!! nqma kontrol v tazi dyrjava!! jalka rabota... v evropa agneshkoto struva 4.5 do 6.00 evro!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK