Целият Пирински край се покланя пред Апостола

Снимки: Община Разлог

Разложени поднесоха цветя

На 18 юли от 10:30 часа пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград, ще се състои тържествен ритуал с припомняне на моменти от неговия живот и дейност. В знак на признателност и почит ще се поднесат цветя. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от Общината.

В Разлог се поклониха пред Апостола.

В знак на уважение, венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централния площад в Разлог поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, Исторически музей - гр. Разлог, Народно читалище ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Център за настаняване от семеен тип, политически партии, организации и признателни граждани.

"Да помним и пазим заветите му, да бъдем достойни последователи, но и истински пример, че с мисъл за отечеството и посветеност на народното дело, работим и служим днес", каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

Духовият оркестър към НЧ "15.09.1903" г. добави атмосфера към събитието, а да почетат Апостола по повод годишнината от рождението му - 18.07. Имаше и много признателни граждани и деца. Уредникът в Историческия музей Илия Тантилов изнесе кратко слово с интересни факти за живота на Левски и негови последователи извън пределите на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK