Проблемът за отпадъците – на вниманието на общинските съветници в Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Те приеха предложената план - сметка

Както в много общини, така и в община Гърмен остро стои проблемът със  събирането на отпадъците. На вчерашната си сесия местният Общински съвет прие план-сметка за битовите отпадъци.

В изказването си кметът на Огняново – Димитрия Гюрова, посочи, че честотата на събирането трябва да се обвърже с плащането на данъци. Тъй като в общината най-много данъци плащат Огняново и Огняновски минерални бани, там отпадъците трябва да се събират по-често. Още повече, че в тях непрекъснато има туристически поток.

Общинският съветник от коалиция „Ние, Гражданите“ – Ахмед Башев, обърна внимание на въпроса за разделното събиране на отпадъците. Той сподели, че училището в Огняново, което  ръководи, плаща около 1 200 лева, а разделно събиране на отпадъците не се извършва. Трите контейнера, използвани преди, вече ги няма.

Минка Капитанова – общински съветник от ПП „БДЦ“, предложи да се закупят компостери, които до голяма степен ще решат проблема. Според нея предвидената сума от 20 000 лева трябва да се увеличи на 100 000 за осигуряване на съдове за битови отпадъци. Като компенсация тя посочи голямата сума за почистване на уличните платна, площадите, алеите.

Възразявайки на това предложение, общинският кмет Феим Иса контрира:

„Защо не отделихте Вие тези пари?! Назначили сте 30 души по чистотата, и то някои от тях точно преди избори!“

Предложената план – сметка беше приета с 16 гласа „за“ и 1 „против“.

КОМЕНТАРИ

ужас10:47 - 30.12.2019
ей ся община гърмен ще светне, ще стане най-прекрасната в света, всички крадливи и алчни боклуци се събраха в едно
vgkl12:20 - 29.12.2019
ТЕ БОКЛУЦИТЕ СА В СЪВЕТА. БЪРЗО ЩЕ МУ ВИДЯТ СМЕТКАТА ТИЯ АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ НА ФЕИМ
Do gorniya bokluk21:53 - 28.12.2019
Vsi4ki zaedno ne struvate kolkoto g-n Bashev.
Минка свирката18:01 - 28.12.2019
е тва копел*нце апашиво маноле докато не пукне няма да има спокойствие в общината.винаги ще мъти водата способен е война да стане.защо го допускат да създава мизерия незнам!?

FACEBOOK