Експерт: Ремонтът на магистрала "Струма" ще продължи поне месец и половина

Снимка: Infomreja.bg

По думите на инж. Марин Гергов има необходимост да се сменя бетон, а на него му трябва време да набере якост

Ремонтът на магистрала "Струма" в района на Дупница  ще продължи поне месец и половина. Такава прогноза направи в предаването "Здравей, България" инж. Марин Гергов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. 

По думите му има необходимост да се сменя бетон, а на него му трябва време да набере якост. Той е категоричен, че мостът трябва да бъде възстановен трайно. 

В близост има и подстанция на електроразпределително дружество. Ако пожарът беше засегнал и нея, цяла Дупница и селата около града са щели да останат без ток.

Към този момент трафикът в района е спокоен. Въведена е временна организация на движението в посока граничен пунк „Кулата”. Това съобщи пред NOVA инспектор Ивайло Паунов от „Пътна полиция”. „Ограничението е от километър 50 автомобилопотокът се насочва през главен път Е-79 и при пътен възел „Кочериново” се влива в магистрала „Струма””, обясни инспектор Паунов.

Той уточни, че по обходния маршрут има ограничение от 50 километра в час. Ще се следи и за спазване на това ограничение. Ще има и допълнителна сигнализация. Засилен е трафикът в района на Кресна. А жителите на селата Джерман и Усойка ще бъдат обезспокоени от натоварения трафик заради пренасочването на движението./ НОВА ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK