Цачева поиска имунитета на Манолова

Снимка: Преса

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова Мая Манолова от БСП да си даде имунитета. Пред bTV тя заяви, че ще я съди за всички обвинения, казани по неин адрес от парламентарната трибуна, пише dnes.bg.

Повод за искането й е скандал, избухнал на вчерашното пленарно заседание, когато Манолова обвини Цачева, че е подписала документ, с който е разрешила ратификацията на споразумение между българското и германското министерство на икономиката да бъде обнародвана, преди да бъде гласувана в Народното събрание.

От своя страна Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи. Днес председателят на НС я призова да си даде имунитета, за да може да реализира наказателно дело.

„Госпожа Манолова минава всякакви граници. Тя не е на митинг на свои симпатизанти, тя прекрачи всякаква бариера и този път решението ми е категорично“, отсече Цачева и заяви, че не иска извинение от Манолова.

"Този въпрос за мене е решен, до Коледа ще я зарадвам", каза Цачева и обясни, че за подобен род наказателни дела, които са от частен характер, това може да стане, ако тя доброволно си даде имунитета.

Има граждански ред, по който ще защитя не толкова моето име, а името на институцията, допълни тя.

Тя смята, че битката й по казуса ще е лека, с предизвестен край.

„Всеки, когато излезе на микрофона в пленарната зала, не трябва да забравя, че е народен представител и да внимава за това какво говори”, коментира още председателят на НС.

За езика на депутатите в НС тя заяви, че не е цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят те.

"Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията”, каза Цачева.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK