Цацаров разпореди проверка на прокуратурата във Враца и в Бяла Слатина заради убития младеж

Снимка: © ТВ ВРАЦА

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров днес в Окръжна прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на Враца Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.

Прокурорите от ВКП ще се срещнат с градоначалника.

Тежкото престъпление стана около 12:55 часа във вторник в центъра на Враца, в близост до Дома на науката и техниката. Тогава след възникнал спор братята Иван и Десислав Дамянови нанесоха множество удари с ръце на 18-годишния Тодор Йорданов, в резултат на което младежът почина. 

Окръжната прокуратура във Враца обвини братята Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години) за убийството.

Според формулировката на прокуратурата тяхното престъпление е: "В съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда."

Тази формулировка предизвика бурни негативни реакции във врачанската общественост, като стотици хора в сряда излязоха на протест.

Двамата са задържани до 72 часа. Предстои съда да решава дали да останат постоянно в ареста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK