Кметът Владимир Москов и депутатите Богдан Боцев и Димитър Гамишев откриват българо-македонски панаир

Владимир Москов, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, заедно с двамата народни представители от региона - Богдан Боцев и Димитър Гамишев, ще открие в понеделник организирания от Бизнес инкубатора в града българо-македонски креативен панаир.

В него ще участват 40 български и македонски амбициозни младежи и представители на читалища. Всички заедно в рамките на трите панаирни дни - от понеделник до сряда, с експертите участници ще творят в четири работилници за видео и музика, приложни изкуства и занаяти – моден дизайн, бижута, аксесоари, стъклопис и керамика.

На панаира ще има и работилница за маски и костюми. Събитието ще се случи в красивия комплекс „Боже име“ край гърменското село Балдево. Според предварителната програма в последния ден младите участници ще представят и ретро ревю на модели с  рециклирани и естествени материи, презентационни умения, работа в екип и мрежа нови знания за подходящи бизнес модели и продукти. 

Всички изработени по време на креативния панаир продукти в работилниците ще бъдат представени на изложение в Македония през месец декември. 

20-те най-активни български и македонски участници ще бъдат наградени с работно посещение през октомври в Барселова, Испания, за добри практики в творческите индустрии. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK