Полицията залови арестанта беглец

Снимка: Infomreja.bg

Полицията залови 18-годишния младеж, който тази сутрин избяга от спешното отделение в Благоевград.

Той е установен и в момента се намира в сградата на Първо районно управление, съобщиха от пресцентъра.

Акцията по издирването му продължи повече от осем часа.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Симеон Симеонов бе доведен за преглед в МБАЛ-Благоевград, към 6,30 часа и успя да се измъкне от отделението през единствения прозорец без решетки.

Час по-рано, към 5,10 ч. на ул. "Христо Татарчев" полицейски патрул забелязал момче със съмнително поведение, което вървяло пеша. У него униформените открили около 0,6 грама канабис.

Справка в системата на МВР показала, че 18-годишният Симеон Симеонов е криминално проявен за извършени от него престъпления – кражби, увреждане, притежание на наркотици. Младежът има 5 криминални прояви до момента.

Конвоиран е за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ. Във входа, по молба на дежурния лекар, белезниците на младежа били свалени. Устното заключение на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано и по-точно да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми, които обаче не са сериозни.

"Докато тече прегледа лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да отиде тоалетната. При придвижването от кабинета до тоалетната той побягва вътре в спешния център, като влиза в отключено помещение на лекарски кабинет с отворен прозорец и през прозореца скача. Пред погледа на полицая", коментира пред журналисти зам.-директорът на ОДМВР-Благоевград, Димитър Кръстев.

Според източници на ИНФОМРЕЖА, момчето живее с майка си в квартал „Еленово“. Родителите му са разделени. Имал проблемно детство. Баща му - Иван Симеонов, е учител по география в Седмо ОУ.

Както ИНФОМРЕЖА писа по-рано, полицейски патрул дежури около блок 55 и 95 в благоегврадския квартал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK