Българските гимнастички се окичиха с един сребърен и два бронзови медала от световното в Пезаро

Снимка: Анна Недкова

Приключи 35-тото Световно първенство по художествена гимнастика, което се проведе в италианския град Пезаро. За България бяха спечелени три медала - сребърен медал в многобоя за ансамбъла на България и два бронзови във финалите на уредите - Невяна Владинова на топка и отново на ансамбъла - в съчетанието с три топки и две въжета.

Много силно и успешно първенство за българската художествена гимнастика и един невероятен дебют за момичетата от ансамбъла.
С класа, артистичност и стил момичетата изпълниха изключително сложните си съчетания. Симона Дянкова, Теодора Александрова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова изиграха шампионски композициите си и през двата дни и направиха така, че за тях да се говори като за отбор - шампион, който изглежда сформиран от много години, а не от няколко месеца.

Изключителна е заслугата за това на треньора Весела Димитрова и  помощник - треньора Михаела Маевска. Огромен е успеха и за индивидуалното представяне. Невяна Владинова спечели първи медал от Световно първенство - бронз на топка, Катрин Тасева се класира в дебюта си в първата десетка на света и се класира за финал на лента.

Невяна Владинова се класира седма в многобоя, четвърта на бухалки и пета на обръч. Катрин Тасева успя да се класира в топ десетката на света и се класира на 8-мо място на лента!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK