Българският език - лесен и интересен за седмокласниците от СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово

Снимки: СУ-Хаджидимово

Учениците от 7. клас в СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово и тази учебна година приключиха с открит урок по български език и литература според установилата се вече традиция.

Вече трета година с преподавателя им по български език и литература – Заприна Глушкова, и възпитателя Кипра Праматарова, те провеждат в последната седмица от учебната година открит урок по предмета.

Под формата на състезание викторина учениците показаха знанията си, натрупани през цялата изминала учебната година. Проявата кореспондира с целите и задачите на училищната програма за насърчаване и повишаване грамотността на учениците.

В състезанието взеха участие седмокласници и от двете паралелки. Надпреварата протече в два кръга, в които състезателите демонстрираха знания, умения и компетентности по български език и литература.

Жури от преподаватели по български език и литература в училището оцени работата на отборите във връзка с владеене на книжовните норми на българския език и оценка на информация от познат и непознат текст.

Изключителен интерес предизвика презентацията „Познай кой съм?, включваща любопитни факти за авторите, изучавани през учебната година, както и демонстрираните знания по отношение на правопис, граматика, фразеологизми и логически отношения на думите.

А рецитацията на Вазовата творба „Българският език“ в изпълнение на Елза Петелова грабна симпатиите на преподавателите, присъстващи на урока. Победител в състезанието стана отбор „Хъшове“, последваха го отборите „Вазовци“, „Ботевци“ и „Неразделни“.

Мариана Боянина, директор на училището, връчи грамоти на отборите както и на всеки състезател.

„Това е една от поставените задачи на методическо обединение по хуманитарни науки - да работим за повишаване езиковата грамотност на подрастващите като използваме различни нетрадиционни и интересни за учениците практики“ – сподели преподавателят Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK