Габриел остави на Борисов да прави изводи, тя благодари

Снимка: БГНЕС

Ще бъде направен анализ на изборната кампания и той ще бъде представен във вторник от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и изпълнителната комисия на партията.

На брифинга в централата на ГЕРБ пред журналистите застана Мария Габриел, водач на листата, заедно с Андрей Ковачев и Лиляна Павлова. Пред медиите не излязоха нито лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, нито председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Габриел похвали кандидатите за евродепутати на ГЕРБ, които не са се подали на антикампанията, и на фалшивите новини.

По думите й управляващата партия положила много усилия, за да може България да бъде уважавана в Европа.

Тя благодари на българите, които казали много ясно, че искат резултати, честност и конкретен ангажимент. "Това е, което сме правили в цялата кампания - да отстояваме България такава, каквато искаме да я видим", аргументира се Мария Габриел, цитирана от News.bg.

Габриел заяви, че има един ден за прошка и тя иска да благодари на всички българи, които днес са я дали.

Това, което отличавало ГЕРБ в настоящата изборна кампания, според Габриел - управляващите излезли с резултати от всички свършено в градовете и селата, чуваемост към проблемите и на хората.

Кампанията на ГЕРБ от утре също означава "обединени да отстояваме България такава, каквато искаме да я видим, която казва "не" на двойни категории, не на периферии, а такава, каквато ние сме я градили от ГЕРБ и СДС, подчерта Мария Габриел.

Тя благодари на всички хора в България по света за това, че с вота си показаха отношение, което задължава ГЕРБ. Габриел не пропусна да изкаже благодарностите си към младежките структури на ГЕРБ.

Габриел посочи още, че връзката с хората и Европа да бъде усетена в най-малкото населено място - основната сила на ГЕРБ през настоящите избори за Европейски парламент.

В края на брифинга Габриел се заяде с опонентите, като заяви, че ГЕРБ е имал един "невидим опонент, който не пропускаше възможността да прелее гласове към партията, която го издигна за кандидат". Без имена Габриел явно имаше предвид президента Румен Радев, като продължи с това, че днешните изборни резултати са първа негова загуба, но и втора загуба на неговия ментор (бел.ред. Корнелия Нинова).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK