Медици от столицата огряха с лъч надежда

Снимки: Бойко Борисов/ Фейсбук

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена

Точно в 20:00 часа екипът на "Пирогов" се присъедини към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки.

Начело с директора на болницата проф. Асен Балтов, дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

„Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци“, пишат като послание от най-голямата болница у нас.

Участниците в акцията отправят апел към обществото: “Да си помогнем взаимно!”, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н.

В инициативата се включиха още медиците от ВМА и „Александровска болница“.

Премиерът Борисов написа в профила си:

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.

Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK