Президентът награди ученик от Симитли за отлични постижения в науката

Снимка: Община Симитли

В Международният ден на учителя, момче от Симитли с голямо научно постижение. Стоил Янков, завършил основното си образование в гимназията в Симитли, а сега завършващ ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Благоевград, винаги се е отличавал в областта на науката още от малък ученик. А сега вече е лауреат с отлична оценка на Националната олимпиада по информационни технологии 2018 г.

Стоил Александров Янков имаше удоволствието да бъде поканен от името на президента на Република България да присъстват на официалната церемония по награждаване на победителите в президентската инициатива – конкурс за млади учени в областта на компютърните науки „Джон Атанасов“ 2018. Той и негов съученик са лауреати с отлична оценка на Националната олимпиада по информационни технологии 2018 г. и са избрани чрез номинация за участие в инициативата от страна на Министерството на образованието и науката. Двамата получиха сертификати за постигнатите резултати.

Изявеното момче е син на Живка Янкова, която е главен социален работник към  Дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград, и Александър Янков, който е учител в Девето ОУ - Благоевград. На днешния празник община Симитли пожелава на всички свои изявени ученици и техните учители, които са основния двигател в живота на подрастващите много здраве и успехи. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK