Български и ромски деца се впуснаха в пролетно приключение за Международния ден на ромите

Снимки: личен архив

Атрактивна и живописна бе днешната изява на децата от ДГ „Мечта” и група „Мак” на ДГ „Славейче”. Български и ромски деца от ателиетата „Ритъм”, „Щурче”, „Петрушки” и „Български език” участваха в пролетно развлечение в чест на Международния ден на ромите – 8. април.

Малките сладури, облечени в красиви костюми, представиха пред гостите наученото от работата си по проект „Заедно под дъгата“.

Малчуганите представиха откъси от драматизации на любими приказки и фолклора на двата етноса – български и ромски. Те впечатлиха гостите със своя талант и сценично присъствие.

Дейностите по проекта ще продължат до края на юли 2018 година, като основната им цел е осигуряване на равен достъп до качествено образование за децата и учениците от етническите малцинства, включително и за преодоляване на сегрегацията и вторичната сегрегация на децата и учениците от етнически малцинства.

Идеята на екипа е чрез организирането на съвместни дейности между децата от ромски и български  произход да създадем  условия  за разнообразяване на жизнената среда на децата за по-лесната им социализация и интеграция, а чрез децата да въздействаме върху негативните нагласи на техните родители и стимулираме етническа толерантност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK