И Симитли се впусна в голямото чистене

Снимки: Община Симитли

За осма поредна година Община Симитли се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”. Водени от убеждението, че днес се чисти не защото трябва, а заради самосъзнанието, че природата трябва да се опазва, доброволците обхванаха и почистиха всички населени места в общината, както се случва вече няколко години.

Стартът на акцията бе даден рано тази сутрин. Общинари и жители на Симитли запретнаха ръкави и започнаха голямото чистене на определените по график места. Много от гражданите се включиха в кампанията като грабнаха метлите и излязоха пред домовете си.

Кампанията обхвана всички населени места в общината. По-чиста стана отбивката за чешмата при разклона за село Полето, в село Крупник бе почистен паркът. Изчистен бе и районът на гарата в село Черниче и и коритото на река Поточка в село Полена.

В село Брежани хората чистихацентралната част на селото и коритото на реката, в село Градево – пътната отбивка махала „Кърджалийска“ и централните части. В Долно Осеново се почисти коритото на река Осенска и пътната мрежа.

В Симитли местата за почистване бяха значително повече: почистен бе лесопарк „Симитли”. Детски площадки бяха почистени, който успя да излезе пред дома си почистваше и там. Днес целият ден инициативата продължава, а от общината апелират отпадъците да бъдат изхвърляни на предвидените за целта места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK