Военният министър и началникът на отбраната ще почетат 105 г. от освобождението на Пиринска Македония

Снимки: МО

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в тържествената проверка (заря) за отбелязване на 105-ата годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.

На тържествения ритуал, който ще се проведе днес, 5 октомври, от 19.30 часа на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград, ще присъства и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

По-рано днес в проявите, посветени на годишнината, се включиха военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград, военно формирование 56 040 - Благоевград, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и Националната гвардейска част.

Военнослужещите участваха в ритуала по издигане на националното знаме на Република България, който се проведе на площад „Георги Измирлиев”. С военни почести в знак на признателност бяха положени венци и цветя пред паметния знак на майор Иван Павлович Орлински в двора на църковния храм „Въведение Богородично”, пред бюст-паметника на Георги Измирлиев - Македончето и пред паметника на Македоно-одринското опълчение.

На церемония в Общинския съвет на Благоевград за „Обществен принос и пример за обществото” посмъртно беше награден подполковник Пламен Пацов - заместник-командир по логостичното осигуряване на Бригадно командване - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK