Жителите на Илинден под стрес от 32-годишен наркоман, буйствал и налитал на бой в селото

Снимки: Infomreja.bg, архив

Жителите и близките на 32-годишния Радослав Герчев от пограничното село Илинден, известен сред местните като наркозависим и системно злоупотребяващ с алкохола, вдигнаха ръце от него и настояват той да бъде изгонен от селото и изпратен на лечение.

Местни хора, поискали на този етап анонимност заради страх от саморазправа с тях от страна на Радослав, който според твърденията им не спирал да се дрогира и напива, съобщиха, че наскоро след скандал в местната кръчма се сбил с баща и син от селото, а преди дни за пореден път пребил 78-годишната си баба.

Пиянските и наркомански подвизи на Герчев преминаха всякакви човешки граници, оплакват се жители на пограничното село, в което основно живеят възрастни хора. Повечето от тях признават, че се страхуват както за имуществото си, така и за здравето си.

"Няма по-голямо тегло за възрастната баба на Герчев, който системно я тероризира и бие. Посяга и на родния си баща, който заедно с брат му гледа стадо кози в селото. Хората се превиват от работа по кърищата, а вечер вместо да си почиват пияният и дрогиран мъж ги тормози до сутринта. Хората се принудиха да заключват храната си, защото той води в къщата на баба си приятели по съдба, които той нарича "братя" и опустошават всичко, което има за ядене. Бабата от страх стои заключена по цял ден в стаята си с кофа, в която ходи по малка и голяма нужда, докато синът и внукът водят животните на паша", разказват за ужаса в семейството местни жители, които признават, че не смеят при скандал да се притекат на помощ нито на бабата, нито на бащата.

От жестокостта на Радослав страдало и стадото кози и малки ярета от стопанството на баща му и по-малкия му брат. Хората съобщават и за нечувана жестокост, която наркозависимият мъж проявявал към животните. Преди дни на малко ярренце извадил с отвертка окото и му счупил с ритници и ченето.

Други кози пък били удряни в стените и в земята, след като първо ги пребивал зверски. Яретата и козите, които с много любов отглеждал бащата и малкият му син служили на Радослав за боксови круши. Имало случаи и на пребивани до смърт животни от семейното стадо.

Бащата пък бил тормозен денонощно и заплашван с убийство с брадва, за да ипотекира къщата, която семейството има в Гоце Делчев. Майката на Радослав преди години се обесила и бащата сам отгледал синовете си, останали сираци, и с пари от гурбети в Русия и Гърция довършил градежа на къщата, която започнали да строят с починалата му съпруга.

Местните хора от Илинден освен че остро осъждат грубото отношение на Радослав към жителите на селото, към възрастната му баба и родния му баща, се възмущават и от жестокостта му към невинните животни и се молят властите час по-скоро да вземат отношение и да изпратят буйният мъж на лечение. 

Иначе Радослав Герчев е стар познайник както на полицията, така и на прокуратурата и съда в Гоце Делчев. За хулигански прояви, побоища и кражби е бил задържан и съден многократно.

Именно той бе задържаният протестър по време на проведения на 2 юни 2015 г. протест в Гърмен, организиран от местни патриоти срещу ромските набези. Тогава Герчев повреди с удари с дърво журналистическия автомобил "Дачия Логан“, собственост на телевизионно студио „Стуарт“ – Благоевград, и се опита да бие журналистите и водача.

20 дни след инцидента Районната прокуратура в Гоце Делчев внесе два обвненителни акта срещу Радослав Герчев за извършени престъпления по член 216, ал.1  и по член 216, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK