Нов терористичен акт в Лондон, ван прегази пешеходци

Източник: Туитър

Нощ на троен терор в Лондон. Полицията потвърждава за три нападения в столицата на Великобритания, съобщава АП.

Най-малко шест души са загинали при тройния терористичен акт, съобщава в. "Дейли мейл". Сред тях са и тримата нападатели.

Те са били въоръжени с ловни ножове. Над 30 души са приети в болница. Сред тях е и полицай с прободни рани.

Първото е станало около 22 часа местно време в района на Лондонския мост, където бял ван се вряза в района на Лондонския мост. Малко по-късно беше потвърдено за нападение с нощ в района на близкия Borough Market. Третото е във южното предградие на столицата - Воксхол.

Няколко души са били ранени, след като бял ван се е опитал да прегази пешеходци в централен Лондон, съобщава в. "Сън" . Инцидентът е станал в южната страна на Лондонския мост.

Лондонската полиция призова столичани към спокойствие и бдителност. Премиерът на Великобритания Тереза Мей свика правителствения кризисен комитет "Кобра".

Очевидец съобщил за Би Би Си, че бял ван се отклонил от пътя по Лондонския мост и блъснал пет или шест души.

Има противоречива информация за стрелба в района на Borough Market.  Районът е отцепен от полицията. В района кръжи хеликоптер.

Районът е отцепен от силите на реда. Лондонският мост е бил затворен в двете посоки.

По искане на полицията са затворени и спирките на метрото и градския транспорт. 

От Лондонското метро съобщиха, че влаковете няма да спират на Лондонски мост, така и на Ватерло ист, Лондон чаринг крос и Канън стрийт.

От полицията казаха, че работят по инцидент, но не посочиха подробности. Силите на реда се опитват да изведат хората от мястото на инцидента.

Репортер на Ройтерс близо до мястото съобщи, че е видял 10 полицейски автомобила да се насочват към моста.

Очевидец казал за Би Би Си, че видял движещ се с висока скорост бял ван да се отклонява рязко от пътя и да блъска пешеходци. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK