Янка Такева лобира за учебниците на определено издателство?

Снимка: Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система

Такева препоръчвала издателство Клет България

Директори и учители от цялата страна се оплакаха от писмото, което са получили от лидера на Синдиката на българските учители - Янка Такева, с което тя се опитва да влияе върху избора на учебници, като лобира за едно определено издателство.

"Смятаме, че е изключително нагло поведението на г-жа Такева, с което влияе на свободната и безпристрастна оценка при избора на учебници, но нас това не ни изненадва. Мнението ни е, че това е една мракобесническа организация, която живее в миналото и с нищо не защитава интересите на учителите, водещата сила в управлението на синдиката са лобистките интереси", се казва в позиция на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Ето и пълното съдържание на становището на ИК с председател Васил Николов:

"Болшинството учители членуват там само и само, за да получат по-голям годишен отпуск и въобще нямат доверие, че биха получили синдикална защита при евентуална неправда или когато са нарушени правата им. Многократно г-жа Янка Такева при определени ситуации е заставала на страната на директори, подкрепяла ги е и е лобирала за тях, а учителите са оставали беззащитни.

Всичко това обезверява учителите, че има кой да ги защити при евентуален спор с работодателя им. Синдикатите нито веднъж не подкрепиха предложенията ни за подобряване на средата, в която работят учителите, като намаляване на броя деца в група и много други".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK