Руската общност в Благоевград почете Деня на победата (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Днес руската общност в Благоевград традиционно отпразнува Деня на победата.

Всички присъстващи се поздравиха на руски и носеха цвете в ръка.

С шествие, което започна от Младежкия дом до паметника на Веса Бараковска в парка на Ловния дом, бе почетена паметта на всички воини, загинали или участвали във войната.

„Вече в над 40 града в България се организира тази акция. Това е шествие със снимки на нашите предци, които или са загинали, или са участвали във войната. Всеки държи снимка на свои роднина и носи една своя история със себе си. Днес е Деня на победата и голям празник специално за руската общност и за нас е най-великият празник, каза Виктория Богданска –председател на Руския клуб в Благоевград.

„Аз имам дядо, който не е пряк участник във войната, той е бил инвалид и единствен мъж в селото, където е живял. Той е поддържал връзката с партизаните и е помагал с храна. Ръководил е жените, които имали нужда от морална и физическа подкрепа“, сподели Виктория.

За това какви са символите на войната тя каза: „В една наша руска песен се пее: За над Деня на победата е празник със сълзи на очите.“

Изключително нашумя темата за това дали днес е Ден на победата или Ден на Европа. Богданска каза, че за руснаците 9. май винаги ще остане Деня на победата, но няма лошо да бъде почетена и Европа като континент със свободни хора.

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK