37-ят контингент от въоръжените ни сили се завърна след успешна мисия на НАТО в Афганистан

Снимка: Infomreja.bg

Близо 160 военнослужещи от 37-ия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха рано тази сутрин, 29 май, от Афганистан, където в продължение на 6 месеца участваха в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“.

На летище София те бяха посрещнати от командира на Бригадно командване - Благоевград полковник Красимир Кръстев. Той им благодари за безупречната служба и подчерта, че с професионализма си са допринесли за издигане на престижа и авторитета на Българската армия.

37-ият контингент е съставен от национален елемент, екип от съветници, рота за охрана на летище Кандахар и щабни офицери.

По време на мисията „Решителна подкрепа“ българските военнослужещи изпълниха успешно всички поставени задачи, свързани с денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, механизирани и пеши патрули, обучение, съветване и подпомагане на афганистански формирования.

Национален командир на контингента е полковник Митко Димитров от Инспектората на Министерството на отбраната, помощник-национален командир и национален командир на контингента в Кабул е полковник Румен Стамов от Съвместното командване на силите, а командир на ротата за охрана – майор Калоян Стоянов от военно формирование 54 990 – Враца.

Преди броени дни беше извършено официалното предаване на задълженията в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ на 38-ия български военен контингент в Афганистан.

Церемонията по разформироването на 37-мия контингент ще се проведе на 31 май 2019 г. в центъра на Благоевград.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK