Българската общност в Испания днес се прощава с убития Виктор Лавчиев от с. Слащен

Виктор Лавчиев със своя братовчедка, снимка: infomreja.bg, архив

Днес от 11 до 22 часа испанско време българската общност в област Навара, Испания ще каже последно сбогом на зверски убития 30-годишен българин от сатовчанското село Слащен. От 18 часа днес на площада в градчето Ансоан, където последно работил ВикторЛавчиев, ще се събере цялата българска общност, за да почете паметта му.

Снощи от 20. 30 часа е била отслужена заупокойна молитва за младия мъж, с което стотици нашенци подкрепиха близките и изказаха своята  признателност към фамилията и съпричастност към огромната им мъка. Съобщението за организираните тъжни  церемонии в далечна Испания по повод зверскато убийство на 30-годишния Виктор Лавчиев са организирани от българската асоциация на българите в област Навара „Орфей”, която години наред обединява нашите емигранти. Председател на дружеството е Съби Арсениев от село Кочан, община Сатовча. Ръководството на българската асоциация съдейства на тамошните власти за транспортирането на трупа на Виктор в родното му село Слащен, което се очаква да пристигне за траурната церемония по прогребението най-късно утре или в понеделник.

Както съобщи ИНФОМРЕЖА българинът от село Слащен миналата седмица бе убит в дискотека в Навара за това, че направил забележка на непълнолетни роми да не притесняват клиентка на дискотеката. Виктор Лавчиев работил като охрана в заведението и принудил досадниците да напуснат нощния клуб. Няколко часа по-късно те се върнали с трети, по-възрастен от тях мъж, който причакал Виктор на вратата и го ранил смъртоносно с нож.

На бара в дискотеката работела приятелката на убития  Виктор, която е бременна в петия месец и двамата планували в края на септември да се приберат в Слащен и да вдигнат голяма сватба. Вече цяла седмица жителите на селото са в траур и всеки ден очакват да пристигне ковчега на младият мъж. Според испанските медии убиецът е задържан и е направил пълни признания.

                                                                     

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK