Българска писателка дарява апаратура за недоносени бебета

Снимка: Личен архив

МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ - Кюстендил, ще получи ново термо легло и две кислородни палатки

Младата писателка Десислава Николова ще дари апаратура за недоносени бебета на екипа на болница МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил.

Авторката успява да събере необходимите средства за закупуването на термо легло DAVID HKN 90 и две кислородни палатки UZ 300, благодарание на реализираните продажби на книгата й - „Щастлива и красива бременност като моята”. Дарението ще бъде връчено на 9 ноември от 13:00 ч. в лечебното заведение.

Десислава Николова осъзнава необходимостта от закупуване на апаратура за недоносени бебета в неонатологичните отделения в страната и им осигурява стационарни и транспортни кувьози, кислородни палатки, билирубинометри, пулсоксиметри, перфузори и термо легла.

За по-малко от три години, благодарение на активната благотворителна дейност на писателката и участието на други дарители, успехите не закъсняват – тя закупува апаратура за недоносени бебета в лечебни заведения в Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин.

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3000 броя от книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”, както и от други дарения на българи.

Авторката разкрива също, че съвсем скоро ще осигури апаратура за недоносени бебета и в болници в Благоевград и Хасково.

За книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане.

С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.

Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десисислава Николова – Подари щастие във Фейсбук. Ако желаете да дарите средства, можете да го направите по банкова сметка или Пейпал:

Банка Райфайзенбанк България;

BG86RZBB91551007379705;

Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова

Пей пал - [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK