Любители танцьори показват как „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”

Снимка: Община Сандански

За четвърта поредна година град Сандански се превръща в сцена на българското родно творчество, в качеството си на домакин на Танцовия фестивал за любители танцьори „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”!

За четвърти път на най-красивата сцена на Летния театър, организаторите от СНЦ „Фолклорен Ансамбъл Македонска хубост” посрещат 28 от най-добрите танцови формации от всички кътчета на родината! Превърнал се в символ на пленяващ ритъм, смайваща красота на нашенска народна носия и песен, фестивалът дава поредната сериозна заявка за значима културна проява на град Сандански!

На емблематичната за фестивала церемония по връчването на наградите ще бъде показана иконата и разказана историята на единствената българска светица, изографисана в родна носия – Света Злата Мъгленска!

За първа година Неврокопска митрополия  в лицето на своя архипастир Митрополит Серафим ще присъди и връчи награда на танцов клуб!

С промяна в регламента Организаторите удвояват наградите и ще излъчат призови места в два конкурсни кръга.

Неповторимата красота на родното ни танцувално изкуство ще разкрият специалните гост-участници от Фолклорен Ансамбъл „Тракия”, а песните на Теди Еротеева и Карамфил Божиков ще докоснат всяко българско сърце, споделило сбъднатата мечта на организаторите!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK