Българката Виолет Вьорлер отпразнува Бабинден с инвалидите от Кюстендил

Снимки: Личен архив

Виолет Вьорлер доведе на празника Бабинден, организиран от Клуба на инвалида в Кюстендил, трите деца, които осинови през миналата година и ги направи част от своето многолюдно семейство.

По стара българска традиция тя поля вода на бивша акушерка в знак на признателност към труда на хората, които помагат новият живот да дойде по-леко на белия свят. На празнуващите хора с увреждания Виолет подари огромна торта със символите на Бабинден – щъркел и бебета.

Председателката на Основната организация на Съюза на инвалидите Валентина Симеонова поздрави всички, събрали се да уважат красивата традиция, сред които бяха и гости от Клуба на пенсионера в Радомир, членове на пенсионерските клубове „Хр. Ботев“, „Сибир“ и „Вяра, Надежда и Любов“.

Виолет Вьорлер се върна към своето детство в Кюстендил, като с голямо вълнение и през сълзи изпълни народната песен „Питат ме, мамо, в село момите“, след това заедно с трите си деца се хвана на хорото редом до хората с увреждания, които не пропускат никоя възможност да се повеселят и да изразят радостта си от живота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK