Мъж опря нож в гърлото на жена си навръх Нова година

Снимка: Infomreja.bg

Под надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу Вили Георгиев, за това, че навръх Нова година, около 19.00 часа вечерта, в дома им в село Кривина, след възникнал спор помежду им, той опрял нож в гърлото на съпругата си – С. М., при което й причинил порезна рана; и извършил движения, наподобяващи убийство, като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца (който вече е осъждан за друго престъпление), наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа. С определение на съда от същата дата искането на СРП е уважено, като на Георгиев е определена най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването продължава, като то ще приключи в максимално кратък срок. Предвид налични данни по делото за иззети от дома на Георгиев боеприпаси, предстои извършване на преценка за повдигане на обвинение срещу него и по чл. 339, ал. 1 НК.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK