Росица Бакърджиева: Отборът на Гоце Делчев беше изключително стабилен противник!

Снимка: Infomreja.bg

Завърши надпреварата между финалната четворка за Купата на България по хандбал. Носител на трофея стана миналогодишният победител – „Локомотив“ (Варна). На второ място е отборът на ХК „Пирин - 64“ (Гоце Делчев), на трето – отборът на НСА, и на четвърто – „Спартак“ (Варна).

Отборът на Гоце Делчев отстъпи първото място, но се представи като достоен съперник на миналогодишния победител – „Локомотив“ (Варна). Крайният резултат в двубоя  – 19 : 27.

Треньорите и всички присъстващи специалисти определиха  за най-добър състезател Георги Атанасов от „Локомотив“ (Варна). За най-добър вратар беше обявен Велик Танев от отбора на Гоце Делчев, а за най-добър защитник – неговият съотборник Мирослав Владков. Най-резултатният състезател през двата дни на надпреварата  е Аспарух Костадинов от НСА.

След  официалното награждаване, президентът на Българската федерация по хандбал – Росица Бакърджиева, беше любезна да сподели своето мнение за организацията на състезанието и за отбора на домакините:

„Един прекрасен финал. Публиката на Гоце Делчев е коректна, въодушевяваща. Ръководството на общината направи дори това, за което не бяхме мечтали. Дай Боже, зад всеки клуб да има кмет като кмета на Гоце Делчев – господин Москов, на когото от сърце благодарим, както и на народния представител Богдан Боцев, на общинските съветници. Прекрасна подкрепа на местно ниво! Вие сте един добър пример!

Отборът на Гоце Делчев направи много добро впечатление като изключително стабилен противник. Предстои му битка за четвъртото място в държавното първенство. Резултатът 19 : 27 е повече от добро постижение срещу изключително добре подготвения противник в лицето на „Локомотив“ (Варна), който е най-силният отбор в шампионата, с 69 поредни победи, а и в него е гръбнакът на националния отбор на България.“

Запитана за бъдещето на хандбалния спорт, госпожа Бакърджиева изрази оптимизъм, защото има приемственост – опитът на по-възрастните се предава на млади хора.

„Вие имате опитен специалист – Николай Пиргов, който се справя отлично, но до него има и млади хора, които помагат. Този преход става в много хандбални клубове“, добави тя.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK