България увеличава с 50% инвестициите в граничните региони с РС Македония

Източник: МРРБ

Предвижда се подобряване на околната среда, туризма и културата

До 2027 г. с 50% ще се увеличат инвестициите за развитие на граничните региони на България и Република Северна Македония по програмата за трансгранично сътрудничество. Сега са отделени малко над 19 млн. евро.

Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова пред BG on air, цитирана от своя пресцентър.

Деница Николова отчете, че между България и Република Северна Македония по линия на трансграничното сътрудничество има 17-годишно партньорство.

По негово време са реализирани 230 съвместни проекта. От тях 60 са по предприсъединителните програми на ЕС. Останалите 170 са изпълнени в рамките на двата програмни периода от 2007 г. до момента.

"От 2014 г. сме договорили над 19 млн. евро. Имаме 65% разплащане на средствата, което означава, че проектите са успешно договорени и се изпълняват в сроковете и с целите, които са заложени", каза Николова.

Тя обясни, че тази програма подкрепя подобряване на околната среда в регионите, развитие на туризма, културата и др. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK