При голям интерес и огромен брой участници се проведе кампанията „Активизирай се” в Благоевград

Снимки: Спортен клуб по канадска борба "Спартак"

Организатор на инициативата бе Сдружение „Спортен клуб по канадска борба Спартак“

При голям интерес и огромен брой участници в Благоевград се проведе Кампанията „Активизирай се” на Сдружение „Спортен клуб по канадска борба Спартак“ , която е част от  проекта „Live healthy-be strong !“ (Живей здравословно - бъди силен!), който е финансиран от Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2019 г., чрез Министерството на младежта и спорта.

Информация за Сдружението и за проекта представи Тома Рашев - координатор „Младежки дейности“, който благодари на участниците за проявения интерес и не скри приятната изненада да види толкова много хора, които се интересуват от активен спорт и здравословно хранене.

Кампанията „Активизирай се” включваше няколко дейности, но най-мащабни бяха организирането и провеждането на волейболен турнир и турнир по канадска борба. Турнирът по канадска борба бе проведен в три възрастови групи – от 15 до 19 години, от 20 до 25 години и от 26 до 29 години, като на победителите бяха раздадени общо 9 комплекта награди, съответно за първите три места във всяка възрастова група.

Волейболния турнир, организиран под името "Love volley”, събра 12 отбора на терен, като всички участници от отборите бяха на възраст между 15 и 29 години. Засиленият интерес към събитието накара организаторите да удължат времето за провеждане на турнира.

„Не мога да скрия задоволството, което изпитвам, когато виждам на какъв успех и  огромен интерес се радва кампанията „Активизирай се”. Щастлив съм, че ние от Сдружение „Спортен клуб „Спартак”, заедно с помощта на Министерството на  младежта и спорта помагаме на младите хора в Благоевград  да разберат, че спортът може да бъде превърнат в начин на живот", това каза Радослав Скендеров – ръководител на проекта  „Live healthy-be strong!“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK