Над 70 корена цветя откраднаха от току-що зацветено пространство пред Дома на културата в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Кой краде цветята от градинките в Гоце Делчев, дотам ли я докарахме - да скубем посетите предния ден цветя по алеите в града?

Това е въпросът, който си задават неврокопчани, които само един ден успяха да се порадват на засадените красиви цветя пред Дома на културата, където жителите на града предпочитат да разхождат децата си и да си отпочиват през свободното време.

Гледката на ошушканата градинка е плачевна и всеки се чуди защо така вандалски постъпват недобросъвестни граждани.

Предположенията са, че цвеята са били оскубани с цел припечелване на някой лев като бъдат продадени на пазара по 0,80 ст коренчето, защото ако е за разкрасяване на домашния двор, броят на откраднатите цветя няма да е толкова голям.

Възмутената от сторения погром Маргарита Зинкова от Гоце Делчев в личната си страница във Фейсбук направи специално обръщение към извършителите:

„До крадците на цветя: Оставете градинката на мира, пишете ми на лични и ще ви дам безплатно по няколко корена каскадна петуния - бонус, и калдъръмчета".

Другият въпрос, който си задават жителите на града, е кой и трябва ли да се охраняват и пазят от крадците и цветята в градинките.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK