България се класира за четвъртфинал на Европейското първенство!

Волейболистите на България изразяват своите емоции от победата над Холандия, снимка: Бончук Андонов

Мъжкият национален отбор на България победи Холандия с 3:2 (29:27, 20:25, 28:26, 23:25, 17:15) в последния мач от предварителна група А на Европейското първенство по волейбол за мъже 2015, което се провежда у нас и в Италия, игран пред над 12500 запалянковци в столичната зала Арена Армеец.

С този успех българските волейболисти се касираха директно за четвъртфинал на Евроволей, като ще починат два дни. Нашите ще имат за съперник победителят от осминафиналния сблъсък между Германия, заела трето място в група А и Белгия, завършила на второ място в група С. Двубоят между двата тима е във вторник, 13 октомври в Арена Армеец,  Родните представители играят мач с победителят на следващия ден, 14 октомври (сряда) отново в Арена Армеец.

Селекционерът Пламен Константинов започна с Владимир Николов, Георги Братоев, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, и либеро Теодор Салпаров, като впоследствие в мача влязоха почти всички състезатели.

 Мачът бе много равностоен, като премина през много обрати, контузии и прекъсвания. Извън игра останаха либерото Теодор Салпаров, който получи контузия в средата на втория гейм и разпределителят Андрей Жеков, който бе записан като либеро. За да има рокада и на полето да се появи Владислав Иванов на този пост, трябваше Жеков да бъде обявен официално, че е контузен и принудително да остане извън мача. Ситуацията доведе до оспорване от страна на холанците, което прекъсна срещата за повече от 10 минути. В крайна сметка въпросът бе разрешен, но тази пауза повлияь негативно на българския тим и доведе до спад.

 След равенството 2:2 гейма родните национали обаче показаха истински характер, мъжество и колектив, като пречупиха холанците и спечелиха крайната победа, а с това и място на четвъртфинал на Европейското.

 Реализатор за победата на България стана Владимир Николов с 27 точки. Николай Пенчев завърши с актив от 15 точки.

 

Статистика от мача виж тук.

 

 Крайно класиране в група А

 

  PT. PT. WS LS
България
7 3 9 4
Холандия
6 3 8 6
Германия
4 3 5 6
Чехия
1 3 3 9

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK