България с трета победа в Лондон

снимка: Reuters

България очаквано победи един от аутсайдерите Австралия с 3:0 (25:23, 25:21, 25:22) в третия си мач от груповата фаза на олимпийския турнир по волейбол в Лондон, съобщи Gong.bg. "Трикольорите" запазиха пълния си актив и вече имат девет точки на първото място в група "А". Успехът срещу Австралия класира българите в първата осмица на олимпиадата в Лондон.

Наставникът Найден Найденов заложи на Николай Николов и Виктор Йосифов в центъра, както и на капитана Владимир Николов в по-голямата част от двубоя. Именно Николов бе един от най-добрите на терена, а най-силния елемент в играта на българите бе блокадата. "Лъвовете" не играха на върха на възможностите си и изоставаха сериозно в началото на втория и третия гейм, но направиха достатъчно, за да стигнат до чиста победа.

В първия гейм на срещата играта беше равностойна, като в отделни периоди водачеството се сменяше. В крайна сметка по-големият опит и по-голямата класа помогнаха на българския състав да затвори гейма с 25:23.

Втората част започна зле за българите и Австралия поведе с 8:2 при първата техническа пауза, но избраниците на Найден Найденов изравниха при 14:14 и показаха по-високата си класа.

Със стабилна игра в нападение и на блок България спечели гейма с 25:21 и вече предвкусваше трети пореден успех в олимпийския турнир.

В третата част българите затвърдиха по-силната си игра, печелейки с 25:22 и 3:0. Геймът отново започна с превъзходство на австралийския отбор, но с напредването в резултата българите отново успяха да постигнат обрат и да се поздравят с още една победа.

Тодор Алексиев беше най-резултатен за България с 16 точки, а австралиецът Томас Едгар завърши с 18 точки и стана топреализатор в срещата.

Близо две хиляди българи подкрепяха водения от Найден Найденов отбор в залата в Лондон, между които беше и цялото ръководство на БФВолейбол.

България е единственият отбор без загуба в група "А" и води еднолично, като тимът е загубил само един гейм от началото на турнира. Следващият мач на нашите е в събота срещу Аржентина от 22:00 часа, а последната ни среща в групата е срещу Италия в понеделник.

България: Георги Братоев 5, Цветан Соколов 6, Тодор Скримов 6, Тодор Алексиев 16, Николай Николов 4, Виктор Йосифов 6, Теодор Салпаров-либеро (Добромир Димитров, Владимир Николов 9, Николай Пенчев)

Австралия: Ейдън Зингъл 8, Травис Пасиер 2, Игор Юдин 12, Харисън Пийкок 1, Адам Уайт 7, Томас Едгър 18, Ейдън Тайтън-либеро (Григори Сукочев 1, Нейтън Робъртс 1)зала /Gong.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK