България с отличен старт на олимпийската квалификация

Снимки: БФВ

Националките ни надиграха Аржентина с 3:1

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, започна с победа на олимпийската квалификация в Шрийвпорт (САЩ). Националките ни надиграха Аржентина с 3:1 (24:26, 25:9, 25:18, 25:20) в първия си мач и отбелязаха отличен старт в турнира.

Стартов състав на България: Елица Василева, Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мира Тодорова, Нася Димитрова, Лора Китипова, Жана Тодорова - либеро.

Родните представителки влязоха малко сковано в мача, а първият гейм на двубоя бе най-оспорван. В началото аржентинките бързо поведоха с 5:1, но нашите изравниха при 6:6. Двата тима продължиха равностойно, като на няколко пъти си разменяха водачеството в резултата.

Така българските момичета стигнаха до геймбол при 24:23. Аржентина, обаче, демонстрира по-здрави нерви и в решителните моменти успя да се наложи с 26:24.

Във втората част тимът на България излезе по съвсем друг начин, показа страхотния си потенциал и буквално разгроми съперничките, като ги остави едва на 9 точки.

До края на среща момичетата на селекционера Иван Петков продължиха със своята доминация. Националките ни взимаха аванс, контролираха игра и спечелиха с разлика следващите две части на мача, а с това записаха и крайната победа, само с един загубен гейм.

Реализатор за успеха за България бе Елица Василева с 18 точки (4 блока, 1 ас и 33% ефективност в атака). Мирослава Паскова домави 16 точки за успеха (3 блока, 2 аса и 37% ефективност в атака), а  Гергана Димитрова приключи с 15 точки (3 аса и 36% ефективност в атака).

За аржентинките с най-голям актив бе Паула Низетич, която реализира 16 точки (1 ас и 33% ефективност в атака).

Във втората среща от първия ден на турнира домакините от САЩ победиха Казахстан с 3:0 гейма.

На 4 август българските "лъвици" ще излязат за втория си двубой в групата срещу американките, а във втората среща Аржентина ще играе с Казахстан. Мачовете са съответно от 01:00 и 04:00 часа българско време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK