България подчини Италия с категоричното 3:0 гейма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България победи с 3:0 гейма (32:30, 25:20, 25:19) тима на Италия в последния мач от груповата фаза на волейболния турнир на Олимпийските игри в Лондон, пише sportni.bg.

Националният ни отбор започна своя последен двубой от група "А" срещу Италия по много спокоен начин.

В първите минути на срещата те позволиха на италианците да дръпнат в резултата, като до първото техническо прекъсване те водеха с 6:8.

Веднага след подновяването на играта нашите момчета започнаха да догонват в резултата своя съперник, а в последствие след добра игра в нападение и в защита поведоха с 12:11.

Мачът започна да се играе точка за точка. При 19:18 за "лъвовете" старши треньорът на италианците поиска прекъсване. Последва ново равенство в резултата - 20:20.

Последваха две бързи точки за българския отбор, които "лъвовете" реализираха от сервис - 22:20.

Италианците се мотивираха и обърнаха българите - 24:25.

Играта на "нерви" продължи - 27:27, но в крайна сметка по-силният отбор се оказа тимът на България и заслужено спечели гейма - 32:30.

Нашите момчета започнаха втория гейм по-мобилизирано, като си осигуриха макар и минимална преднина от една точка преди първото техническо прекъсване - 8:7.

След подновяването на играта възпитаниците на Найденов показаха много стабилна игра и драстично поведоха в резултата 15:11.

Второто техническо лрекъсване дойде при резултат 16:11 за нашите момчета. "Лъвовете" успяха да задържат добрата инерция, която баха набрали и спечелиха втория гейм с 25:20.

Третата част започна отново добре за България, като Николай Николов реализира ас за 2:1. 

Двата отбора започнаха да се дебнат за всяка точка, като до първото техническо прекъсване Италия поведе с точка - 7:8.

Равенството в частта продължи и до 11:11, като "адзурите" се опитваха всячески да направят поне минимална разлика, но Цецо Соколов и компания не им позволяваха.

Грешка на Зайцев от начален удар даде аванс на България 16:15. И когато всички очакваха поредната бомба на Соколов от сервис, Цецо изненада италианците с флот и направи 19:17.

След това Йосифов реализира блокада за 20:17, което принуди Беруто на прекъсване. След паузата обаче българите бяха неудържими и затвориха частта с 25:19.

По този начин "лъвовете" завършиха на първо място в група "А" с четири победи и само една загуба, което означава, че на 1/4-финалите ще се изправят срещу четвъртия в група "В".

Почти сигурно това ще бъде тима на Германия, след като по-рано днес Сърбия загуби от Русия и отпадна от Олимпиадата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK